tomersg פורסם אוגוסט 29, 2011 פורסם אוגוסט 29, 2011 אני רוצה לשתף במחשבות שיש לי לגבי פרוייקט קומבו אולטרה לייט לגיגים קטנים וחזרות. לשם כך יש לי את המגבר של LINE6 - ה LowDown Studio 110 אני מחזיק בו כבר 4 שנים ועליו כתבתי סקירה: http://www.act.co.il/index.php?action=review&status=view_rev&rev_id=215 בסה"כ אני מבסוט מהמגבר הזה, אך אפשר להגיד שהצרכים שלי השתנו במקצת, אני צריך כזה קומבו שיוכל לשרת אותי גם לגיגים קטנים. במגבר אימונים לבית פחות יש לי צורך. וכמו כן יש היום היצע רחב של מגברים פיציים וקלילים. גם טעמי מעט השתנה ואני פחות מתחבר לחלק מהסאונדים שיש במגבר הזה ואני מעוניין בצליל יותר טבעי בלי עיבוד עד כמה שניתן. אני חושב לקחת על עצמי פרוייקט ולשדרג את המגבר תוך שימוש בקופסא הקיימת של הקומבו הזה. חשבתי להוציא את הראש של LINE6 שנמצא בראש הזה. כתחליף חשבתי על ה Gallien Krueger GK MB200 הזעיר שחזק יותר מהראש נוכחי של ליין 6 שנמצא שם. לגבי רמקול - אני לא בטוח איזה אלמנט יש בתוך הקומבו הזה, אולי הוא יתאים, אבל אולי עדיף להשקיע באלמנט אחר, נניח של אמיננס נאודימיום - אחד מאלה למשל: Eminence Basslite S2010 10" 150W Bass Speaker http://www.ebay.com/itm/Eminence-Basslite-S2010-10-150W-Bass-Speaker-/150654280889?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2313b1e4b9 או Eminence Basslite CH2010 10" Bass Guitar Speaker http://www.ebay.com/itm/Eminence-Basslite-CH2010-10-Bass-Guitar-Speaker-/360389027683?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53e8dc2763 אני לא ממש מצליח להבין בין יער הנתונים מה ההבדל בינהם ולמה יש הבדל של כמה דולרים.. עוד הצעות לבוקסות תתקבלנה בשמחה. יש לי נסיון טוב עם רמקולים של אמיננס בבוקסה אחרת. אבל אולי כדאי לי רמקול של 4 אוהם שיוציא את כל המיץ מהמגבר. כדאי? כמובן שיש לי את הריג של המארק בס + הבוקסה קלת המשקל שבנו לי בזמנו, אחלה ריג, אך מסתבר שהוא כבר גדול וחזק מידי למקומות מסויימים. וגם הוא כבר לא בדיוק בקטע של לתפוס ביד אחד וללכת להופעה. למרות שאני מרכיב ומפרק אותו בבפחות מ 5 דקות.. הערות והארות יתקבלו בשמחה.
odk פורסם אוגוסט 29, 2011 פורסם אוגוסט 29, 2011 כשאתה רוצה לפתור בעיה, דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה להגדיר אותה היטב. מה המשקל המקסימלי שאתה מייעד לכל הקומבו? מה משקל הבוקסה שברשותך, ללא הדרייבר והמגבר? איזו עוצמת קול אתה מצפה לקבל? (אני לא מצפה שתגיד 124dB, אבל תן שם של מגבר + בוקסה / קומבו אחר שאתה מכיר ורוצה שיהיה כמותו). מה התקציב שלך לעניין הזה? האם אופי הצליל חשוב לך, ואם כן, איזה אופי צליל אתה מחפש? (שוב, דומה לאיזה מגבר/קדם/קומבו?) האם אתה נעול על השימוש בבוקסה הקיימת, או שאתה מוכן להשתמש באחרת (עלות לעומת הצורך להתאים דרייבר לנפח הקיים). לאחר שתשיב על כל השאלות האלו (ואולי עוד כמה שאלות שיצוצו), יהיה אפשר לתכנן פתרון טכנו-כלכלי אופטימלי. לגבי הדרייברים שפרסמת, מתוך עיון בנתונים הטכניים אני יכול לומר שההבדלים ביניהם מינוריים, מלבד תגובת התדר שלהם. בדגם S יש שיאים ב-1.6 קילוהרץ וב-2.2 קילוהרץ, ויש שפל ב-2 קילוהרץ. בדגם CH יש שיא ב-2 קילוהרץ. כמו כן, הרגישות של דגם S בתדרים הרלוונטיים מעט טובה יותר, אבל ההבדל הזה יחסית זניח.
tomersg פורסם אוגוסט 29, 2011 מחבר פורסם אוגוסט 29, 2011 שאפו על המענה הענייני. אני פחות חושב במונח של לפתור בעיה אלא לשדרג את הציוד בהתאם להיצע שקיים היום, בעלות מינימלית מבחינתי. לכן גם המחשבה להשתמש בקופסה הקיימת במקום לקנות אחת חדשה. דווקא לייבא בוקסה שלמה (גם קטנה כמו EDEN 1*10 יוצא יקר) ובארץ הבוקסות גם יקרות. כרגע המגבר האמור של ליין6 שוקל כ 10 קילו ונותן 75 וואט על הנייר. אפשר להחזיק איתו חזרה לא ממש רועשת או גיג במועדון לא גדול כשהוא משמש אותי למוניטור במה ויש לו יציאת DI ל PA. אני מאמין שגם אחרי שידרוג לא אעבור את ה 10 קילו אבל אולי אכפיל את העוצמה או אגדיל אותה בהרבה. כמו כן, כפי שאמרתי, אני פחות מתלהב כרגע מהפיצ'רס של המגבר ליין6 שיש לו צבע סאונד ספציפי ודיגיטלי. אהבתי בעבר מגברי GK ונראה לי ש ה MB200 מתאים לי. אבל עוד לא שמעתיו במו אוזני. אני מאמין שזה יתאפשר בקרוב. אני מצפה לסאונד די טבעי ולא צבוע. אני לא מצפה לעוצמת קול של 300 וואט כמו המארק בס. אם קראת הודעות שלי מהשבועות האחרונים אולי שמת לב שכתבתי שהריג הזה מסתבר כחזק מידי עבור חללים מסויימים. הבוקסה שיש לי כרגע שמחוברת למארק בס היא בוקסה בבניה עצמית (לא שלי) מתכנון של ביל פיצמאוריוס אם אתה מכיר. מכילה גם אלמנט של אמיננס נאודימיום דלתאלייט 1*10 350 וואט - די קטנה. שוקלת גם כ 11-12 קילו ומפציצה. בעיקר בגלל התיכנון המיוחד של פיצמאוריוס. בטוח היא תשתדך בעצמה בצורה טובה לראש גליאן כזה. אבל אני מחפש משהו יותר נייד וצנוע. אולטרה לייט לגמרי.
odk פורסם אוגוסט 29, 2011 פורסם אוגוסט 29, 2011 הבנתי. שם המשחק זה קל וזול. הייתי מציע לך לבדוק מגברי Class D משומשים ב-TalkBass. יש שם אם אני לא טועה איזה פיווי קטן ועוצמתי, וגם סטוארט וורלד 2.1. אמנם תצטרך לשדך לו גם פרה, אבל גם ביחד עדיין תעמוד במגבלות המשקל. השאלה לגבי מידות מקסימום. רוב המגברים הללו בנויים לרק 19". לא הבנתי למה אתה רוצה להחליף את הדרייבר. לפי מה שאתה אומר הוא מצויין, וקל. למה לגעת במה שעובד ועונה על הדרישות, ועוד "לשדרג" אותו לאחור עם האמיננסים שהצעת? אם בכל זאת תחפש דרייברים אחרים, אני במקומך הייתי מתייעץ עם פיצמוריס לגבי הדגם הספציפי. הוא נמצא כל הזמן ב-TalkBass, ועונה לכל שאלה, והוא מכיר את התכנונים שלו הכי טוב.
foofig פורסם אוגוסט 30, 2011 פורסם אוגוסט 30, 2011 מה דעתך על לקנות את הראש של GK, MB200, כי נראה שאתה פחות או יותר סגור עליו ויודע מה הוא יתן. ובשלב ראשון לנסות אותו עם הבוקסה הקלה שכבר יש לך, כדי לראות את התוצאה ואיך אתה מסתדר על סחיבות (אולי לסדר איזה שיפצור שיתפוס את הראש על הבוקסה או משהו). אם זה לא פתר את בעיית הניידות שלך, אז לנסות לשדך אותו לLINE6 אחרי שתוציא ממנו את בראש ולראות איך זה מסתדר. ואם עדיין תרצה להחליף אלמנט לאמיננס או משהו אחר אז תוכל לשדרג ולהישאר רק עם הקופסא...
tomersg פורסם אוגוסט 30, 2011 מחבר פורסם אוגוסט 30, 2011 ככה אני חושב באמת. פשוט אין לי מושג איזה אלמנט יש בתוך הליין6 הזה חוץ מזה שהוא 10"..
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.