mahmudhabass פורסם פברואר 14, 2017 פורסם פברואר 14, 2017 שלום לכל המומחים ברשותי גיטרה ג'אז בס אמריקן סטנדרט ולאחרונה חשבתי להחליף לה פיקאפים ל emg כדי לתת לה יותר עוצמה אבל חשוב לי לשמור על הסאונד הטוב שיש לה כרגע. יש לי שתי שאלות ואשמח אם מי שיענה לי מכיר מספיק טוב את הסיפור של emg. 1. האם לסוג העץ, טיב העץ, מיתרים, יש בכלל משמעות כשמרכיבים emg או שלא משנה על איזו גיטרה הם מורכבים, הפיקאפים כל כך דומיננטיים שהם ישמעו אותו הדבר על כל גיטרה. 2. מה ההבדל בבנייה בין פיקאפ צוואר לפיק אפ גשר? האם יש להם תכונות שונות או רק המיקום שלהם הוא זה שמגדיר את הסאונד? עכשיו לסיבה שאני שואל את שתי השאלות האלו.. יש ברשותי גיטרה תוצרת סין שמורכבים עליה פיקאפים של emg.. הגיטרה נשמעת מזעזע , בסלאפ התדר הגבוה שיוצא ממיתר סול הוא לא אנושי גם כשהטון עד הסוף למטה. שמתי לב ששני הפיקאפים שמורכבים עליה הם באותו גודל בדיוק ובדיקה קטנה באתר של emg הוכיחה לי שמדובר בשני פיקאפים bridge. עכשיו שאלות הסיכום: הגיטרה נשמעת רע כי היא עשויה מדיקטים ובפנדר זה ישמע הרבה יותר טוב? עצם זה שיש שני פיקאפים של גשר גורם לגיטרה להשמע כל כך רע? פיקאפים של emg זה לילדים שלא ניזונים משום דבר חוץ ממטאל ועדיף להשאיר את הפנדר כמו שהיא?
iBass פורסם פברואר 14, 2017 פורסם פברואר 14, 2017 אני לא מומחה לפיקאפים (תיכף יגיעו המומחים ויענו) אבל אני במקומך לא הייתי ממהר ומחליף פיקאפים לג׳אז בס אמריקאית - אלא אם אתה ממש לא אוהב איך שהיא נשמעת. כל שינוי שתעשה בבס היא תפסיק להישמע כמו פנדר ג׳אז בס לדעתי. הפשטות והפאסיביות של הג׳אז בס זה הייחוד שלה במקרה, והיא מאפשרות לך להוציא את הסאונד האמיתי של הנגינה שלך ולא של אלקטרוניקה או פירוטכניקה כזו או אחרת. אין כאן שום שיקול אם זה לילדים, למטאל, וכאלה, זה ממש לא במשוואה. העץ חד משמעית משפיע על הסאונד, בעיקר הפינגרבורד, אבל אם תעבור לאלקטרוניקה אקטיבית אתה די תאבד את מה שהעץ נותן לך כרגע כי הפריאמפ ישתלט על זה. זו כמובן דעתי האובייקטיבית בלבד.
RT פורסם פברואר 14, 2017 פורסם פברואר 14, 2017 מה מפריע לך עכשיו? אם אתה לא רוצה לשנות את הסאונד אז אל תחליף כלום. אם הג'אז בס שלך משנת 2013 ואילך (אולי גם 2012) אז יש עליה פיקאפים של הקאסטום שופ. הם מעולים. חבל להחליף אותם. גם הפיקאפים בדגמים יותר מוקדמים היו בסדר גמור. יש לי תחושה שמה שאתה מחפש נמצא בהוספת פריאמפ ועדיף שזה יהיה מחוץ לגיטרה (למשל פדל) ולא יגרור אותך לשינויים בלתי הפיכים.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.