huckbuc פורסם מרץ 31, 2014 פורסם מרץ 31, 2014 כפי שאולי ראיתם, מיקי שביב פרסם אצלנו היום בפורום שהוא נותן שיעורים במוזיקה. אני אנצל את ההזדמנות הזאת כדי לפרוק מהלב שלי בפומבי את הדברים הנהדרים שאני חושב עליו. למען מי שנכנס רק אתמול לעולם הבס, אספר שהחל משנות השבעים מיקי שביב הופיע והקליט כבסיסט לצד כמעט כל מי שאפשר להעלות על הדעת במוזיקה הישראלית: אריק איינשטיין, שלום חנוך, יהודית רביץ, גידי גוב, מאיר אריאל, יוני רכטר, דורי בן זאב, דייויד ברוזה, שם טוב לוי, ועוד ועוד (בחיי שהייתי יכול להמשיך עוד כמה שורות). את הדברים שהוא חולל על הבס בתקופה ההיא, עדיין לא קם הבנאדם שיודע לשחזר. הנה שלוש דוגמאות של נגינת הפרטלס האגדית שלו: "סן פרנסיסקו על המים" המוכר של אריק איינשטיין, "מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול" של דורי בן זאב, ו"לא מכירים" (הלא כל כך מוכר, וחבל שכך) של יוני רכטר. בהמשך מיקי שביב הקים והנהיג את להקת טנגו (דוגמית: "ריקוד לאור ירח"), שם התגלה שהוא גם מלחין, זמר, גיטריסט, מעבד, ותמלילן מקורי ויוצא דופן. בסוף שנות התשעים הוא חזר לארץ אחרי שהות ארוכה בחו"ל. הוא הקליט אז שלושה אלבומי סולו נהדרים שעמדו בניגוד חד - אולי אפילו ניגוד מתריס - לעבודות הקודמות שלו: שירים אינטימיים ומופנמים, שבהם הבס, אם הוא קיים בכלל, מצטנע ברקע. אני זוכר בדיוק איפה הייתי (נהגתי באוטו ברחוב נעמי בחיפה, אם מישהו מתעניין) כששמעתי בפעם הראשונה ברדיו שיר שלו מהתקופה ההיא: זה היה השיר "לא מבין מילה" מתוך האלבום "בדיוק דבר כזה", והיופי המרהיב שלו טילטל אותי. אם אני זוכר נכון אז עוד באותו היום קניתי את האלבום, שבעיניי הוא אחד הנפלאים שנוצרו אי פעם בארץ. כמה חודשים לאחר מכן, כשנסעתי לכמה שנים לחו"ל והייתי צריך לבחור עשרה או עשרים דיסקים (מתוך כמה מאות שהיו לי) שיסעו איתי, הוא היה אחד מהם. בשנים שלאחר מכן מיקי שביב הנמיך את הפרופיל המוזיקלי שלו, ועבד בעיקר עם מיקה קרני, בת זוגו אז. לפני שנה-שנתיים הוא התחיל להופיע פה ושם במופע בלוז, כגיטריסט וזמר. ראיתי אותו פעמיים בהופעה בתקופה הזו, ויש משהו מהפנט בחיבור שלו אל הגיטרה - ממש כאילו היא איבר מהגוף שלו. מיקי שביב לימד ברימון בשנים הראשונות של בית הספר, ולמיטב ידיעתי, היום זו הפעם הראשונה מאז שהוא מקבל תלמידים. לא יודע מה אתכם, אבל אני הולך לנצל את ההזדמנות הזו.
daniel_edri פורסם אפריל 1, 2014 פורסם אפריל 1, 2014 ללא ספק הבאסיסט שהכי השפיע עליי , כל האלבום התכוונות של יוני רכטר ושם טוב לוי , ג'ימס ג'ימרסון הישראלי .. אם הייתי יכול להגיע עד אמירים הייתי הולך ללמוד רק בשביל להגיד שלמדתי אצלו , ואני למדתי אצל באני ברונל
RT פורסם אפריל 1, 2014 פורסם אפריל 1, 2014 דניאל, ההודעה שלך הועברה הנה. דיון מורים הוא אך ורק לפירסום מורים, ללא תגובות. קרא את הכללים. למיטב ידיעתי מיקי שביב מלמד באיזור המרכז. צור איתו קשר וברר.
huckbuc פורסם אפריל 2, 2014 מחבר פורסם אפריל 2, 2014 מיקי שביב אכן מלמד באיזור המרכז - בהרצליה. לבקשתו, עדכנתי בהתאם את ההודעה המקורית שלו.
Recommended Posts
ארכיון
הנושא הזה הועבר לארכיון והינו סגור לתגובות.