Jump to content
שים לב! מטעמי אבטחה ההתחברות לפורום אפשרית כעת רק על ידי כתובת האימייל ולא שם התצוגה שלך. ×
iBass Logo

Noam Zalt

חבר פורום
  • הודעות שפירסמתי

    224
  • הצטרפתי בתאריך

  • הפעילות אחרונה שלי

  • Days Won

    7

הודעות שפורסמו על ידי Noam Zalt

  1. שייגעצ- מרלין מונרו, לא זוכר את שם הבסיסט, סולו קטן וחמוד לקראת סוף השיר

     

    שוטי הנבואה- אין אני, סולו של עמית כרמלי, EBOW על על MUSICMAN פרטלס, סאונד מאוד מיוחד שמחזיק את כל השיר

     

     

  2. גם ג'ימי פיי'ג חשב שטמפו אינו חייב להיות קבוע, הוא מתאר במספר ראיונות איך השנים שלו כאיש סטודיו שמאוד מכבד את המטרונום התבטאו אחרי זה בשחרור בלד זפלין ממה שנחשב כפרה קדושה בעבודות אולפן. stairway היא יצירה שבה הטמפו כל הזמן עולה וזה חלק ממה שמרגש בו, כמו דופק לב שעולה מהתרגשות. 

     

    בסרט it might get loud אפשר לראות אותו מדבר על זה בערך 01:19:00.  

    https://www.youtube.com/watch?v=GLwfjHBpFr8&ab_channel=ALIRIOORLANDOSALAZAR

    GK mb108 או Ampeg ba-108?

    סופו של דבר אתה צריך לשמוע ולהחליט, כל אחד מחבב משהו קצת שונה. 

    ההמלצה שלי שתחפש בלוחות יד2 לפי התקציב שיש לך. 

     

    ואילן- לא התכוונתי שאין בכלל מגברי בס מספקים ב8 ו6 אינץ', אבל בשילוב עם ראש בהספק של 25 וואט אין הרבה תחושה, לפחות המיקורמארק הוא 60-50 וואט אז יש "בשר" .

    אני יכול להבין איך זה עובד טוב בגיג ג'ז עם קונטרה/ חשמלי, אבל לא הייתי מביא מגבר כזה לרוב הסיטואציות, לי אישית זה לא מספיק.  

     

    GK mb108 או Ampeg ba-108?

    ברוך הבא!

    לדעתי שני המגברים שבחרת הם לא אופציה טובה. נכון- הם נמכרים כמגברי בס אבל בפועל הרבה בס לא יצא מהם. 

    שניהם בעלי רמקול 1 בקוטר 8 אינץ' (על כן 108= 1x8), וזה לא מספיק כדי לייצר תחושת בס. אתה תשמע את הגיטרה אבל לא תרגיש תדרים נמוכים. גודל רמקול מינמלי כדי להרגיש נמוכים הוא 12 אינץ'.

    ההספק של שניהם 20-25 וואט (שזה גם ההבדל בינהם GK25, אמפג 20), שזה נמוך מאוד.  שוב כמו בעניין עם הרמקול, גם זה נתון שהוא קצת מתחת למינימום, צריך לפחות 35-40 וואט. 

    ממליץ לך לנסות לחפש מגבר יד שניה עם אלמנט 12 והספק של 30-40 לפחות, יהיה בערך אותו מחיר של המגברים שציינת שהם חדשים מהחנות. 

    מוזמן להתייעץ איתי בפרטי לגבי זה, אשמח לעזור.

     

     

  3. איך מפיקים סאונד כזה?- סאונד בכל כלי זה משהו שמתפתח עם הזמן, אלון באותה תקופה בטח כבר ניגן לפחות 15 שנה, בעשרות אלבומים והקלטות שונות.

    אין פה אפקטים, אולי קומפרסיה, נשמע כמו נגינת אצבעות יחסית קרובה לגשר.

    בהופעה של כוורת ב1984 הוא מנגן על קן סמית  כלשהי, ייתכן והשתמש באותה גיטרה או בג'ז בס שבעים ומשהו. זו השערתי. 

     

    הזמנת

    אהלן דני,

    לי אין נסיון בהזמנות מהאתרים הללו, אבל מעניין אותי לדעת איזה דגם אתה מחפש? יש הרבה Squire בארץ בשוק יד 2.

    עוד דבר, מכיוון שSquier הוא פס ייצור אינדונזי/סיני מוזל עם בקרת איכות לא מדהימה, הייתי נמנע מלהזמין כלי כזה "על עיוור" בלי לנסות קודם. 

    בכל מקרה ברוך הבא לפורום!

     

     

     

    שאלת מחיר

    שאלה מאוד כללית. 

    ג'ז בס אמריקאית יכולה להתחיל בסביבות ה3000-2500 לHighway One ועד 15 אלף ומעלה בקסטום שופ. שווה להוסיף את הפרטים הבאים: שנת ייצור, סדרה, צבע, מספר מיתרים, דגם הקייס, מצב קוסמטי וכו.... 

    או שפשוט להעלות תמונות מפורטות של הכל- יחסוך הרבה שאלות. 

  4. תנסה את שתי האופציות איתה- 

    1. תהפוך את סדר המיתרים על אחת מהבסים שלך ותן לה לנסות (סגנון הנדריקס). 

    2. תן לה בס בסדר מיתרים סטנדרטי (סגנון mononeon, יזהר אשדות, נושי פז).

     

    שתנסה, ותשחק. תראה מה בא לה יותר טבעי ושתלך עם זה.

    עם זה היה תלוי בי- הייתי הולך על האופציה השנייה, ככה כמעט בכל סיטואציה בחייה היא תוכל לנגן. וגם אם היא תורגל לבס שמאלית סטנדרטית, סופו של דבר, כל בסיסט שמאלי יגיע לסיטאוציה שהוא צריך לנגן על בס ימנית הפוכה (כמו MONENEON) כי אלה החיים. 

     

     

  5. זכורה מאוד לטובה הלהקה שהייתה לאלי יצפאן. לרוב הבסיסטים היו מייקל בנסון או אבי יפרח. שאר הלהקה- דודו טסה- גיטרות, אבנר חודרוב- קלידים וניהול מוזיקלי, מתופף לדעתי היה אשר פדי (באותם שנים הוא ואבי יפרח באו בסתופים קומפלט). היו להם הרבה פתיחים שונים לכל ערב, קטעים ממש מגניבים, זכור לי שלדודו טסה היה גרוב פנומנלי על גיטרה קלאסית. 

  6. לא דיברתי על הז'אנר ג'אז עצמו, דיברתי יותר על צורת ההוראה של מורים שהזא'נר העיקרי שלהם הוא ג'אז.  מהניסיון שלי- לרוב הדגש יהיה על האלתור, פירוקי אקורדים, ווקינג בס אבל לא על סאונד ובניית תפקידים לשיר.

     

  7. אהלן חברים!

    בערך לפני זה איזה חודשיים ראיתי פוסט בפייסבוק של בנצי גפני שפרסם שהתחיל לקבל תלמידים. מי שלא מכיר, בנצי הוא אחד הבסיסטים המוקלטים במוסיקה הישראלית, חתום על אלבומי מופת כמו "אין עוד יום" של גידי גוב, "אנטרטיקה" של קורין אלאל, "אהביני" של רמי קליינשטיין, "מוסקט" של אריק ושלום ועוד איזה מיליון וחצי דברים (גם בספרייה בפורום יש טרנסקריפציות שלו)...

    זה לא שחיפשתי מורה, שנים כבר לא הלכתי לשיעור (מנגן 18 שנים סה"כ), אבל שראיתי את הפוסט שלו אמרתי לעצמי שאני חייב לגשת, בדוק אקבל שיעור חשוב במוסיקה, וואללה צדקתי.

    הצורת לימוד שלו שונה ממה שהורגלתי אצל מורים אחרים, שכולם היו עם רקע בג'ז. לרוב אצלם הלימוד מגיע דרך הוצאת טרנסקריפציות מביצועי ג'ז ידועים , בניית ווקין בייס, אלתור על מודוסים/אקורדים וכו...  

    אני לא ג'זיסט, זה לא הז'אנר שלי, אבל מבחינת לימודי בס נראה שכמעט כל המורים לבס מתבססים על ג'ז בלימוד שלהם (אחרי שהתלמיד ביסס טכניקה סבירה).

    הגישה של בנצי היא גישה יותר של אולפן. מזתומורת? לרדת לרזולציות הקטנות שבחדר חזרות/במה לא נשים אליהם לב, אבל באולפן זה משמעותי. לדוגמה: אורכי צלילים, איצבועים, צורת החזקת המפרט, צורות השתקה של יד שמאל וימין, והכי חשוב- איך לגשת לשיר שצריך טייק בס, למה להקשיב? איך להתייחס לתופים/שירה/אווירה ולייצר טייק בס שמשרת את השיר בצורה מוזיקלית ומעניינת.

    השיעור מתבצע בסטודיו שלו באולפני פלוטו בת"א, שזה פינוק בפני עצמו. בשיעורים אנחנו פותחים פרוייקטים של הפקות שלו בפרוטולס, מקליטים  טייק בס, מקשיבים, מנתחים ומקליטים שוב- וזה הרגע שבו אני מקבל את הטיפים החשובים ביותר, פה השיעור.

    מיותר לציין שהכל שם נשמע מיליון דולר, אחרי הכל זה קונטרול של אולפן הקלטות ולא כיתת לימוד.

    זו הזדמנות אדירה (גם בגלל ששוק ההופעות כמעט ולא קיים) ללמוד מנגן שהוא בA CLASS מבחינת נגני סשן וגם מבחינת הפקה. 

    השיעורים מתקיימים באולפני פלוטו, לבנדה 45, ת"א (מרחק הליכה מתחנה מרכזית). 

    052-394-2410- בנצי גפני. 

     

      

     

     

     

  8. לא חקרתי את הנושא לעומק, אבל אני יודע שברנארד פרדי (Bernard Purdie) טוען שהקליט תופים בכמה שירי ביטלס- כמובן שללא קרדיט.

    עוד בנושא יש גם את המקרה של עומר חכים ודייר סטרייטס. שהחליף את המתופף הקבוע בהקלטות האלבום Brothers in Arms, לאחר שהטייקים שלו לא סיפקו את הסחורה. במקרה הזה שני המתופפים קיבלו קרדיט.

      

  9. ivribass ממש לא חובה לקנות את הכיסוי כרום המקורי של פנדר, זה פשוט הצורה שככה הגיטרות במקור הגיעו מהמפעל אז.

    אני חושב שרוב הגיגים שעשיתי בחיי היו של ביטלס ומעולם לא הייתה לי הופנר. לרוב הייתי משתמש בפנדר כלשהי עם PALM MUTE+ מפרט, שזה בעצם חסימה של המיתרים עם היד הפורטת. זה מאפשר לך לשחק קצת עם כמות המיוט שאתה רוצה להשיג על כל מיתר בנפרד , אבל אז זה אומר שהיד הפורטת שלך מקובעת לאזור הגשר.

    מסקנטייפ עם ספוג מלמעלה או ספוג פשוט מלמטה- הכל אופציות טובות. לא חושב שיש איזה חומר פלא שמתאים לכל הבסים בעולם, זה פשוט לנסות ולראות מה נשמע לך טוב. 

    image.png.3a5b02e519da4b5380480024a9f21f9b.png

    דיון היכרות

    נועם זלט 22, מטולה (לא עפולה, מטולה, זה רחוק יותר),

    מנגן 8 שנים על בס, הציוד: ליטל מארק3, בוקסה 112 מארק בס, Warwick קורבט פרוליין 5 מיתרים, Squire פריסז'ן (שנשמעת מעולה עם פלאטס), וקונטרה בס גרמני מאמצע שנות הארבעים.

    כיום מנגן בלהקת אומהגומה (בעיקר קאברים לפינק פלויד/חיפושיות), ומג'מג'ם איפה שרק אפשר. 

×
×
  • Create New...